Les dones a la Germania de Mallorca

27-Gener-2022

Les dones a la Germania de Mallorca

Sota el títol provisional de “Germania: reviuen les dones,” la Productora cinematogràfica Salom Estudi ha finalitzat el rodatge de sis monòlegs sobre altres tantes dones que d’una o altra manera pogueren ser protagonistes o formar part de diversos fets històrics que tingueren lloc durant la rebel·lió popular a Mallorca a inicis del segle XVI, coneguda com la Germania o Les Germanies.

Les sis dones singularitzen amb els seus noms reals, altres tantes situacions dramàtiques que es veres abocades a viure, a la vegada que sintetitzen en elles mateixes vivències d’altres companyes, sempre basant-se en el rigor de la investigació històrica sobre el tema.

 El projecte, avalat per la Secretaria de Cultura del Consell de Mallorca, es proposa difondre a través d’internet aquestes sis històries de les dones de la Germania mallorquina, en forma de 6 càpsules o píndoles cinematogràfiques.

Les actrius Alicia Garau, Apol·lònia Serra, Aina Zuazaga, Carme Serna, Marga López i Neus Cortés, donen vida als distints personatges femenins dels monòlegs, escrits per Antoni Mª Thomas, director i guionista de l’obra, amb realització de Pere Salom.

El projecte inicia ara la fase de muntatge i postproducció.