El cicle de memòria històrica d'Inca inclourà els actes dels 500 anys de les Germanies

01-Febrer-2021
En condicions normals, el cicle de memòria històrica d'Inca hagués recollit durant el mes de febrer una sèrie d'esdeveniments culturals amb diverses representacions teatrals, exposicions i conferències presencials.

La pandèmia ha trastocat la programació. Des de l'àrea de Memòria Democràtica, la responsable és Alice Weber, s'ha ideat una programació virtual a través de Youtube, «que s'anirà adaptant a les restriccions de moment. El que teníem clar és que el cicle de memòria s'havia de celebrar », conclou.

Els 500 anys de les Germanies ocuparan enguany un lloc important en aquest cicle i dijous que ve arrencarà amb la presentació virtual del llibre Les revoltes populars de Mallorca, de Guillem Morro. Divendres serà el torn de la conferència 500 anys de Germanies, 500 anys de revolta a càrrec de Maria Margalida Perelló i Antoni Rodríguez. Diumenge 7 a les 12 hores s'oferirà la lectura del Manifest que aquest dissabte van registrar Aina Ferrer i Carme Lorente al balcó de l'Ajuntament.

El 16 de febrer es presentarà el llibre Ateu Martí, de David Ginard mentre que el dia 18 serà el torn de la inauguració de l'exposició Pere Pau Capó, 1 camí interromput, al claustre de Sant Domingo, amb visites virtuals i aforament limitat presencial .

El Memorial de l'Oblit serà el 21 de febrer al claustre de Sant Domingo, dedicat a Pere Pau Capó, últim alcalde republicà de la ciutat. Es podrà seguir per Internet i hi haurà un aforament molt limitat.

Font: J. Roig. Última Hora, 1r de febrer de 2021. 
https://www.ultimahora.es/noticias/part-forana/2021/02/01/1234633/inca-actos-500-anos-germanies.html